dilluns, 7 de setembre del 2015

PREX FIDELIUM PER A LA SOLEMNITAT DE LA NATIVITAT DE LA MARE DE DÉU A L'ARXIDIÒCESI

Formulari I


Germans, avui que celebrem el patronatge de la Mare de Déu sobre la nostra arxidiòcesi en la memòria de la seva Nativitat, preguem per la seva intercessió per aquesta l’Església, que peregrina a Tarragona i que és la nostra mare. Vulgueu respondre: Escolteu-nos, Senyor.

1. Per la nostra l’Església de Tarragona, encomanada tota ella a la Mare de Déu, que el Senyor l'empleni dels dons de l’Esperit Sant i aprengui a estimar a Jesucrist com ho va fer Santa Maria, amb un amor únic i fidel. i així ho comuniqui a tots els homes. Preguem el Senyor.

2. Per la pau a tot el món – que sota la protecció de la Mare de Déu – els pobles es desdiguin de guerra i de tota violència i que els més pobres de la terra siguin reivindicats. Preguem el Senyor.

3. Per les vocacions al ministeri sacerdotal, que són alegria més gran de l’Església, i pels nostres seminaristes – que sota la protecció de la Mare de Déu – perseverin en la seva vocació i amb goig arribin al dia de la seva ordenació. Preguem el Senyor.

4. Per les famílies que passen dificultats i pels pares que pateixen i enyoren els seus fills que – sota la protecció de la Mare de Déu –visquin en la certesa que l’amor en què els estimen sempre dóna fruit. Preguem el Senyor.

5. Per tots els qui, a tants llocs de l’arquebisbat, avui veneren a la Mare de Déu i visitaran els seus santuaris, que sota la seva protecció renovin les forces i reprenguin el camí de la vida amb més fe, esperança i amor. Preguem el Senyor.

6. Pels qui pateixen en el cos o en l’esperit que – sota la protecció de la Mare de Déu – trobin consol i força, que se sentin estimats per Déu Pare i sàpiguen que després d’aquest exili estan cridats a contemplar el Crist, fruit beneït de Maria. Preguem el Senyor.

7. Pels qui celebrem avui eucaristia, alegrant-nos amb un goig tan gran de la Nativitat de la Mare de Déu, que – sota la protecció de la Mare de Déu – visquem sempre units a Jesucrist i la nostra comunió eucarística amb Ell es reflecteixi en la nostra manera de viure. Preguem el Senyor. Preguem el Senyor.

Oh Déu i Pare nostre,
el naixement de santa Maria fou un goig per tot el món,
car és l’inici d' una aliança nova i eterna,
concediu, els qui avui celebrem
la solemnitat de la seva Nativitat,
els dons que Jesucrist, el vostre Fill, ens ha donat.
Per Crist Senyor nostre.

Per a dir, oportunament, en els santuaris en què se celebra aquesta festa i és dia d’aplec.

• Per tots els qui avui ens hem alegrat del naixement de Santa Maria en aquest santuari de la Mare de Déu de N. (es diu el nom del santuari), que – sota la seva protecció – retornem als nostres treballs de cada dia amb un amor més gran a Jesucrist i als germans. Preguem el Senyor.

• Per tots els qui hem peregrinat en aquest santuari de la Mare de Déu de N., (és diu el nom del santuari) que – sota la protecció de la benaurada Verge Maria - visquem en aquest món una vida honrada, cercant per damunt de tot el Regne de Déu i la seva justícia. Preguem el Senyor.


Formulari II

Aquest formulari pertany a la Litúrgia antiga de Sant Jaume de Jerusalem. Es escaient que l’emprem ja que, als primers temps, l’Església mare de Jerusalem conservà i divulgà els records de la Verge Maria. Justament la festa d’avui s'origina en les tradicions sobre la Mare del Senyor transmeses per l’Església de Jerusalem. És una pregària dels fidels antiquíssima i venerable.

Implorem, germans, Déu misericordiós, perquè per la intercessió de la benaurada Verge Maria, ompli de benediccions la nostra l’Església, que avui celebra el goig del seu naixement. Respondrem «Amén» a cada pregària.

• Recordeu-vos, Senyor, de la vostra l’Església, santa, catòlica i apostòlica, estesa per tot el món, per la vostra misericòrdia que no té fi, concediu-li sempre els dons de l’Esperit Sant. R/Amén.

• Recordeu-vos, Senyor, del poble rescatat per la sang del vostre Fill: concediu-lo esperit de justícia, de pau i de concòrdia, poseu fer a les divisions de la vostra l’Església i doneu-nos l’esperit de caritat. R/ Amén.

• Recordeu-vos, Senyor, del Papa N., del nostre Arquebisbe i Metropolità N., dels preveres de la nostra comunitat i de tot el món, dels diaques i de tots els ministres de l’altar, recordeu-vos de tota la família humana i de tot el poble que estima a Jesucrist. R. Amén.

• Recordeu-vos, Senyor, dels pobles, dels qui governen les nacions, feu desdir-se els pobles que volen la guerra, ajudeu i conforteu els cristians: perquè tots portem una vida honesta i pacífica. R. Amén.

• Recordeu-vos dels vells i dels desvalguts, dels malalts i dels qui sofreixen, de qualsevol que pateixi necessitat, recordeu-vos dels presos, dels emigrants i desterrats i dels qui són perseguits a causa del vostre nom. R. Amén.

• Recordeu-vos, Senyor, en la vostra gran misericòrdia, de nosaltres, pobres pecadors i indignes servents vostres, veniu a socórrer, a fi que on abundà el pecat, sobreabundi la gràcia. R. Amén.

• Recordeu-vos, Senyor, dels nostres difunts, dels quals fem memòria, concediu-los el regne etern, segons la promesa que féreu en Crist, Senyor de la vida i de la mort. R. Amén.


Conclusió

Per les pregàries de la gloriosa i beneïda Mare de Jesucrist,
Déu i Senyor nostre, ajudeu sempre
els qui són cridats al vostre regne
perquè no es vegin privats
del vostre auxili aquí a la terra.
Us ho demanem per Crist Senyor nostre. Amén.